Etter at man har brygget øl ender man opp med nermest uendelige mengder mesk (utvasket malt). Dette passer supert til baking! I dag stod brød på programmet, og senere har jeg planer om å prøve knekkebrød og rundstykker.

Du trenger:
3 dl sammalt hvete, grovmalt
6 dl hvetemel
4 dl siktet speltmel
2 dl store havregryn
1 pose tørrgjær (evt. ferskgjær)
1 ts salt5 dl våt mesk
4.5 dl lunket vann
5 ts honning
1 ss maltekstrakt
Slik gjør du:

Dekk bakebollen med plastikkfolie og la deigen heve til dobbel størrelse.
Deretter deler du deigen i to, og legger de i brødformer. Dekk formene med et rent kjøkkenhåndkle, og la de stå til de har hevet til dobbel størrelse. Jeg lot brødene stå i 30 min, og da ble brødene litt flate, dersom du lar de stå litt lengre vil jeg tro brødene vil bli luftigere.
Varm ovnen opp til 200 grader, og stek brødene i 45 min på midterste rille. Avkjøl på en rist, og kos deg deretter med det harde arbeidet ditt, mens det dufter herlig av nybakt brød i huset.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar