søndag 21. juli 2013

Kengurubiff

 
I dag har jeg prøvd noe helt nytt, nemlig kengurubiff! Dette ble veldig vellykket, og det smakte himmelsk! Anbefales på det sterkeste.

Dette trenger du (2 porsjoner):
2 Kengurubiffer
200g cherrytomater
8 fedd hvitløk
1 1/2 paprika
ca 8 ferske basilikum-blader
6store champignon
salt
pepper
forest blend-krydder
smør
olje
balsamicoeddik
mager cremè fraichè

Slik gjør du:
Forvarm ovnen til 160grader. Legg cherrytomater, oppkuttet paprika, og halve hvitløksfedd i en ildfast form, og bland alt med litt olje (jeg brukte rapsolje). Rett før blandingen går i ovnen strør du over basilikumbladene og salt.
Stek på midterste rille i 15-20 minutter.













Smelt smør i en kjele, og ha oppkuttet sopp oppi smøret. Stek dette på medium-høy varme til soppen er redusert til en fin størrelse, og har blitt "skvishy". Tilsett forest blend og salt, og stek videre i noen minutter. Deretter tilsetter du 5-6ss mager cremè fraichè, og rører dette sammen, la dette surre på svak varme til det ser/føles ferdig ut.
Helt tilslutt tilsetter du stekefettet fra kjøttet, rører rundt og lar det surre ferdig til kjøttet har hvilt ferdig.

Ta pepper og salt på kengurubiffene, og smelt smør i en stekepanne.
Stek kenkurubiffene på medium-høy varme, 2 minutter på hver side (biffer som er ca 2cm høye vil da bli medium stekt). Når biffene er ferdig stekt, legger du de over på en tallerken, slik at de får hvilt litt. Rett før servering heller du litt balsamico-eddik på biffene, da blir maten ekstra god!







Håper maten smaker :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar