mandag 28. april 2014

Spansk carbonara


Grunnlaget for denne retten er spaghetti carbonara (den italienske versjonen uten fløte), men i stedet for bacon har jeg benyttet choritzo-pølse.

Du trenger (2 porsjoner):
-2 små choritzo-pølser
- ca 300g spaghetti (benyttet øyemål, var litt over en halv 500g spaghettipakke)
- 3 egg
-revet parmesan
-salt og pepper

Slik gjør du:
Kok opp vann, og ha i en del salt i vannet (om du vil spare tid tar du saltet oppi etter at vannet allerede koker). Hiv spaghettien oppi vannet, og la det koke etter pakkens anvisning.
Kutt choritzoene i skiver, og del skivene i 4 biter. Stek dette i en stor stekepanne/wok-panne. Mens pølsene stekes, og pastaen koker, tar du og visper sammen 3 egg, salt, pepper og litt revet parmesan.

Når pastaen er ferdigkokt heller du av vannet, og legger pastaen oppi steke/wok-panna sammen med pølsene. Over denne blandingen heller du eggeblandingen, og blander godt sammen slik at alle smakene får blandet seg godt.

Servèr med litt ekstra parmesan på toppen.


1 kommentar: