onsdag 27. november 2013

Skikkelig sunn middag med kylling og grønnsaker


Her kommer en skikkelig god middagsoppskrift, som itillegg er sunn. Snakk om vinn-vinn situasjon!

Du trenger (2persjoner):
2 Kyllingfileeter
1 pose fersk spinat
Hvitløksfedd
Fetaost
Krydder
4 gulrøtter
stekesmør
rapsolje

Slik gjør du:
1. Forvarm ovnen til 200 grader
2. Skrell og kutt 4 gulrøtter i stenger i passende størrelse. Legg de i en plastikkpose, dryss olje og krydder over, og rist godt. Plassèr gulrøttene utover en langpanne. Sørg for at det er litt mellomrom mellom de, men pass på at det blir plass til kyllingfileètene. Gulrøttene trenger å stå inne i ca 30 min (kanskje litt lengre, dette kommer ann på hvor godt stekt du liker gulrøttene dine).
3. Krydre kyllingfileetene etter eget ønske, og bruk en kniv til å lage et lite hull i de. I dette hullet skal du stappe inn så mye fetaost du klarer.
Stek deretter kyllingen på høy varme i stekepannen (til de får litt stekeskorpe), og legg de deretter inn med grønnsakene i ovnen i 13-15 minutter.
4. Vask og fjern stilkene til spinaten. Kutt opp 2-3 hvitløksfedd.
Stek først hvitløksfeddene med smør i stekepannen, og når hvitløken begynner å bli myk, slenger du spinaten inn. Rør om innimellom, og ikke la spinaten bli brent. Spinaten skal reduseres, ikke stekes.
5. Plassèr maten på tallerknen din, og enjoy!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar